Alibaba, billigt och enkelt

Om du läser den här artikeln på den här sidan så är det stor chans att du gillar prylar och att du har köpt prylar. Förr brukade man köpa prylar i en riktig affär, det brukar man göra idag med fast inte lika ofta, att köpa prylar på nätet har blivit mycket populärare. Vilket man förstår.
För känslan när man köper prylar och gadgets är makalös, man vet att man kommer att få något man gillar, något man valt själv och något man har längtat efter, kanske inte så länge men 2 veckor kan kännas som 2 år vid vissa situationer.
Men ibland kan det vara jobbigt, t.e.x när man inte hittar en pryl man gillar, eller när det är en väns födelsedag snart och man hittar ingen bra present. Man går in på varje sida man vet om men de har fortfarande samma sortiment, det är aldrig något nytt. När det väl är något nytt så antingen gillar man det inte så mycket att man vill köpa prylen, eller att att det är för dyrt. Men oroa dig inte, jag har hittat den perfekta sidan för att upptäcka nya och coola prylar!

 

 

Alibaba.com

Liten introduktion:
Alibaba, eller Alibaba Group Holding Limited som är hela namnet, är ett kinesiskt e-företag som fokuserar på försäljning av olika saker. Det kan vara mellan konsumerare och konsumerare, som t.e.x blocket, eller business till konsumerare, som t.e.x Amazon, och business till business.
Det som är bra med Alibaba är att de har så många produkter, verkligen ett riktigt riktigt stort sortiment. Men det är även billigt, jag har aldrig sett så billiga saker i en annan sida. Till exempel så kostar den här coola klockan mindre än 50kr!

Fördelarna med Alibaba.com är att det är enkelt, man kan bara välja en kategori och leta efter saker man gillar.
De har bra sortiment så det är stor chans att du gillar en eller flera saker.
Det är billigt så man kan köpa fler coola saker.

Men några nackdelar är att de flesta produkterna kommer från Asien så kvaliteten kanske inte är lika bra som i Sverige, så jag föreslår att du inte köper dyrare saker som datorer där.
En annan nackdel är att vissa produkter kräver att man köper kanske 5st. Så en klocka kan kosta 5kr, men de kräver att du ska köpa 5st kl så du måste betala 25kr och få 5 klockor. Men det är inte så med alla produkter alls, du kan bara skriva ”1” som ”Minimum order quantity”.