Värme kan vara permanent eller portabel

Väldigt få borde kunna påstå att de gillar att frysa. Visst, vi förnekar inte finska bastubadares rätt till nedkylda nöjen och friheten att syssla med det säkerhetsmässigt tvivelaktiga isvaksbadet. Men. Vi vanliga dödliga har en tendens att söka värmen, så som en utter söker vattendrag. Tyvärr är det så att man ofta är begränsad i sina möjligheter att förbättra ett hus eller en lägenhets uppvärmning. På senare tid har dock viss förändring skett. Det finns dessa dagar många alternativ till att skaffa ett brandfarligt konvektorelement som monterats med lödpenna i Hong Kong. Nu kan man på många ställen hitta prisvärda oljeelement och till och med portabel golvvärme. Det speciella med dessa golvvärmemattor är att de kommer med vanlig stickkontakt, går att placera på valfri plats i hemmet och smälter samman med övrig inredning.

kerosene-heater-1734607_960_720

Hur mycket får det kosta?
Får man mersmak kan det vara en bra idé att kontakta en konsult inom värme och energi. På så sätt kan man få en utvärdering av vilka möjligheter det finns att ordna en mer permanent lösning för golvvärmesystem. Det är svårt att neka till att det vore bekvämt med ett golv som helt och hållet utsöndrar värme. Speciellt om man har husdjur. De brukar ju älska att kura ihop sig vid hemmets varmaste plats. Men är det värt kostnaden? Det vågar jag inte ta ställning till. Därför kan det vara en idé att först testa sig fram med de portabla värmegolven och liknande lösningar. Om det visar sig att man tycker att dessa är det bästa sedan Google blev större än Altavista finns det skäl att satsa på något mer omfattande.

Självklart är man i viss utsträckning begränsad av hur man bor. Bor man i lägenhet är det inte säkert att hyresvärden eller bostadsrättsföreningen blir så glad om man rycker upp golven för att stoppa ned värmeslingor. Då kan man vara tvungen att hålla sig till portabla alternativ. Är man däremot hemägare så är möjligheterna nästan obegränsade. I sådana fall är man endast hindrad av den egna plånboken. Men går det verkligen att sätta ett pris på bekvämlighet?